hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Vizsgálják, kell-e harmadik dózis a kínai vakcinából

A Kínai Nemzeti Gyógyszerészeti Csoport azt vizsgálja, hogy szükség van-e a harmadik emlékeztető oltásra a hatásosabb védettség érdekében, írja a Portfolio.

hirdetés

Az eddigi előzetes eredmények szerint az emlékeztető oltás növelheti az ellenanyagszintet, és megfelelő módon javítja a vakcina ellenállóképességét a mutációk ellen, mondta a Portfolio szerint Zang Juntao, a gyártó cég leányvállalataként működő CNBG (China National Biotec Group) alelnöke, aki kiemelte, hogy a két Sinopharm-oltás hatására a szervezetben termelődött ellenanyag „meglehetősen jó” hatásfokkal semlegesíti a vírus brit, dél-afrikai és más változatait.

Ezt támasztja alá a klinikai vizsgálatokon részt vett tesztalanyok vérmintáinak laboratóriumi vizsgálata is. A vizsgálatok a vírus brazil és zimbabwei variánsaira is elvégzik.

A Sinovac oltóanyagának tesztjei szerint az antitestek hatása csökkent a dél-afrikai variánssal szemben, miközben a brit változat ellen hasonló volt a válasz, mint az eredeti vuhani verzió ellen.

A Sinovac gyártója importálja a vírus brazil variánsát az oltóanyag fejlesztéséhez, és már megkezdődtek a vizsgálatok a dél-afrikai változattal is - jelezte a Sinovac szóvivője, aki szerint nem volt azonnal egyértelmű az összefüggés az ellenanyagszint és az oltóanyag hatásossága között. A kínai gyártó azt is tesztelte, hogy az alanyok egy harmadik emlékeztető oltást is kapnak nyolc hónappal a második dózis után.

(forrás: Portfolio)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés