hirdetés
hirdetés

Újabb génterápiás szert engedélyezett az FDA

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte Kite Pharma terápiáját, amely már a második engedélyezett génterápiás rákgyógyszer, adja hírül a 444.hu.

hirdetés

"Az eredmények egészen figyelemreméltók" – mondta a 444.hu szerint az eddigi tesztekről dr. Frederick L. Locke, a tampai Moffitt Rákközpont vérrákspecialistája, az új módszer egyik vezető kutatója. "Izgatottak vagyunk, szerintünk ez a terápia sok páciensen segíthet". Olyanokon, akiknek más lehetőségük már nem maradt.

Az Egyesült Államokban 3500 olyan rákbeteg él, aki alkalmas lehet az új terápiára. Ez a tervek szerint egyszeri kezelést jelent, amit minden esetben az adott páciensre kell szabni. A kezelés költsége 373 ezer dollár.

A gyógyszeripar nagyon bízik az új, génterápiás módszerekben. A Gilead nevű gyógyszeripari óriás például már augusztusban, még a módszer hatósági engedélyezése előtt 11,9 milliárd dollárért vásárolta fel a Kite Pharmát.

A piacon most már a verseny is beindult. Az első génterápiás rákgyógyszert, a Novartis terápiáját augusztusban engedélyezte az FDA a leukémia egy gyermekeket és fiatal felnőtteket megtámadó agresszív típusának kezelésére.

(forrás: 444.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés