hirdetés
hirdetés
2021. február. 25., csütörtök - Géza.
hirdetés

Országszerte hiánycikk a létfontosságú védőoltás

Országszerte hiánycikk a patikákban kapható meningococcus B elleni védőoltás, értesült az InfoRádió. Az információt megerősítette Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke is.

hirdetés

Póta elmondta, hogy a megnövekedett vásárlói igényeknek a gyártó nem tud eleget tenni. Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyugalmazott főosztály-vezetője mindehhez hozzátette: a baktérium által okozott agyhártyagyulladás a gyenge immunrendszerű csecsemőket, a közösségbe kerülő fiatalokat és a rossz szociális körülmények között élőket veszélyezteti leginkább.

A betegséget kizárólag védőoltással lehet megelőzni, nincs ennek alternatívája, hangsúlyozta Póta György. Patikai forgalomban pedig Európában csak egyetlen oltóanyag van. Ezért lett hiánycikk is, mert nem tudja teljesíteni a gyártó a megnövekedett igényeket. Nincs folyamatos szállítás, amikor megérkezik egy adag oltóanyag az országba, azt szétkapkodják és utána megint nincsen egy darabig, mutatott rá  a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés