hirdetés
hirdetés

Még nincs kanyaró elleni vakcina

Várhatóan csak a jövő hét elején juthatnak hozzá az emberek a készítményhez, írta a dehir.hu.

hirdetés

Kovács Eszter háziorvos a Debrecen Televíziónak elmondta: egyelőre nincs hivatalos álláspont, hogy kiknek érdemes beadatni az oltóanyagot.

Március 13-án hiába várták a gyógyszertárak, nem érkezett meg a kanyaró elleni vakcina. Ezt egyébként általában a kötelező védőoltás rendszerében kapják meg a betegek. Ha valaki veszélyeztetettnek érzi magát, vény ellenében juthat hozzá. Ujházi László, a gyógyszerészi kamara hajdú-bihari elnöke szerint – a korábbi hírekkel ellentétben – ezen a héten már nem várható, hogy érkezik védőoltás. A nagykereskedő ugyanis azt mondta, hogy még a gyártói beszállításra várnak és nekik is kell egy-két nap, hogy eljuttassák a patikákba a vakcinákat.

A lap megkereste a gyártó képviselőjét, aki elmondta, hogy csütörtökön kapják meg a nagykereskedők az oltóanyagot. 1-2 napon belül kiszállíthatóvá válik a vakcina, legjobb esetben a jövő hét elején lesz a készítmény a gyógyszertárakban.

A vakcina 10 ezer forintnál drágább lesz várhatóan, mivel nincs rá állami támogatás. Az ár gyógyszertáranként eltérhet. Az oltás körülbelül két hét alatt adhat védettséget a kanyaró ellen, írta a lap, ahol videót is közölnek.

(forrás: Dehir.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés