hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Engedélyezte az FDA a Pfizer és a Merck Covid-gyógyszerét (Frissítve!)

A Pfizer és a Merck gyógyszerét azoknak a magas kockázatú betegeknek szánják, akik pozitív koronavírusteszttel rendelkeznek, írja a Bloomberg nyomán a Portfolio.

hirdetés

Az FDA amerikai gyógyszerhatóság ezen a héten engedélyezheti a Pfizer és a Merck koronavírus elleni gyógyszerét, amelyek az első ilyenek lehetnek a Covid-19 betegség otthoni kezelésére – írja a Bloomberg nyomán a Portfolio.

A hírügynökség értesülése szerint már szerdán megérkezhet a gyógyszerek engedélyéről szóló bejelentés, ugyanakkor a három forrás szerint ebben még változás is bekövetkezhet.

A gyógyszerek sorozatos, több napok keresztül történő bevételén alapuló terápiától a koronavírus miatti kórházba kerülések számának csökkenését várják az USA-ban.

*

Frissítés:

Az amerikai gyógyszerfelügyelet, az FDA engedélyezte a Merck gyógyszercég antivirális tablettája, a Molnupiravir használatát. Ez alig pár nappal a Pfizer hasonló készítményének az engedélyezése után történt, közölte a Telex. A Molnupiravir a tesztek szerint 30%-kal csökkentette a kórházba kerülés esélyét a fertőzött, és magas kockázati csoportba tartozó személyeknél. A tablettát természetesen nem vakcina helyett ajánlják, hanem olyanoknak, akik pozitív tesztet produkáltak, de a tüneteik nem annyira súlyosak, hogy kórházi kezelésre legyen szükség – a szer abban segít, hogy ez így is maradjon.

A 30%-os eredmény egyébként kissé csalódást keltő, a konkurens Pfizer-tabletta, igaz más tesztkörülmények között, de 89%-kal csökkentette a kórházba kerülés esélyét, ha rögtön az első tünetek megjelenése után elkezdték szedni.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés