hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Koronavírus: Zacher Gábor az antitest-terápiáról

Zacher Gábor toxikológus maga is átesett azon az antitest-terápián, ami újdonságnak számít a Covid elleni harcban, a Klubrádióban emellett további várható új módszerekről is beszámolt.

hirdetés

A Pfizer által kifejlesztett szer hatásosnak bizonyult, ám a gyógyszergyártó cég közleménye szerint nem tudnak még annyit előállítani belőle, amennyi elég lenne akár az amerikai kórházaknak. Ígéretük szerint őszre fogják elérni azt a kapacitást, hogy exportálni is tudjanak a tablettából – mondta Zacher Gábor.

Hazánkban egyelőre az oltások és az antitest-terápia elérhető. Zacher a negyedik oltás felvételét szorgalmazza azoknak, akik veszélyeztetett csoportba tartoznak: idősek, halmozott, autoimmun, illetve daganatos betegséggel rendelkezők számára.

Zacher az antitest terápiáról azt mondta, hogy megbetegedése után másfél nappal semmi panasza nem volt a kezelés hatására, habár ő is a 60 év felettiek rizikó-csoportjába tartozik. Hozzátette, ezt a módszert szigorúan meghatározott kritériumok közt lehet csak alkalmazni.

Bár a halálos megbetegedések száma alacsony, a vírus nem tűnt el teljesen. Nagy veszélyt jelentene az egészségügyi dolgozók nagy tömegének megbetegedése, mert az a kórházi ellátás egészét ellehetetlenítené. Zacher szerint, hogyha a Pfizer által ígért új, alvariánsok ellen is hatásos vakcina megérkezik, akkor ismét oltási sorrendet kell felállítani, amiben a veszélyeztetett csoportoknak és az egészségügyi dolgozóknak érdemes előrekerülni.

A teljes beszélgetést a Klubrádió portálja közli.

(forrás: Klubrádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés