hirdetés
hirdetés
2020. június. 06., szombat - Norbert, Cintia.
hirdetés

Hiánycikk lehet a K-vitamin-injekció

Készlethiány lehet az újszülötteknek adható K-vitamin-injekcióból, miután termelési gondok nehezítik az ellátást, közölte a Veszprém megyei hírportál.

hirdetés

A készítményt nem lehet helyettesíteni, mert hazánkban a K-vitamin-injekciókból csak a Konakion nevű készítményt törzskönyvezték. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapja szerint a hiány gyártási gond miatt lépett fel májustól. Miután a termékből várhatóan október végéig nem érkezett volna a patikákba, ezért az egyik nagykereskedőnek engedélyezték a behozatalát külföldről.

Alfási Tünde veszprémi gyógyszertári vezető elmondta, május elején érkezett utoljára Konakion szállítmány. Kiemelte, egyedi importként a gyógyszertárak be tudják szerezni külföldről a terméket, ám tb-támogatás híján a többszörösébe kerül a készítmény. Megjegyezte, az engedélyezett beszerzéssel június végén kerülhet a patikákba a Konakionból, azonban a termék ára támogatás hiányában jóval magasabb lesz, mint korábban.

Hajdu László veszprémi házi gyermekorvos azt tanácsolja, hogy a csecsemőket is ellátó orvosok a védőnők segítségével kérjék el azoktól a családoktól a megmaradt, lejárati időn belüli K-vitamin-­injekciós ampullákat, akiknek nincs rá szükségük, így a hiány kiküszöbölhető, írja a lap.

(forrás: veol.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés