hirdetés
hirdetés
2021. június. 14., hétfő - Vazul.
hirdetés

Hatékony, de nem csodaszer

Május 22-én a New England Journal of Medicine-ben megjelent a remdesivir klinikai vizsgálatait összegző tanulmány, amelyből két fontos dolog azonnal kiderült a 444.hu szerint.

hirdetés

A remdesivir valóban hatékony, lerövidíti a betegség lefolyását, ugyanakkor nincs különösebb hatással a betegség halálozási rátájára, összegzi a tanulságokat a 444.hu.

Vagyis a remdesivir nem csodaszer, de valóban hatékony segítség a COVID-19 betegséggel küzdőknek. A vizsgálatok alapján a gyógyszer a betegség súlyosságától függetlenül átlag négy nappal, 15-ről 11 napra rövidítette a gyógyulás idejét, és nem okozott extra komplikációkat. A súlyosabb betegek tüneteit is enyhítette. A gyógyszer hatékonyságát nem befolyásolta az sem, hogy mennyire előrehaladott betegségre adták.

A vizsgálat szerint s halálozási rátát nem befolyásolta a betegség, vagyis az összességében pozitív eredmények ellenére sem tűnik ideális megoldásnak. "Tekintettel arra, hogy a kezelés mellett is magas a halálozási ráta, nyilvánvaló, hogy önmagában az antivirális szer nem elegendő kezelés a betegségre" - állapították meg a klinikai vizsgálatot végző kutatók is.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés