hirdetés
hirdetés
2021. április. 11., vasárnap - Leó, Szaniszló.
hirdetés

Felfüggesztették a hidroxi-klorokin vizsgálatát

A WHO átmenetileg felfüggesztette a hidroxi-klorokin mint lehetséges koronavírus elleni gyógyszer vizsgálatát, mivel az elmúlt időszakban több szakember és tanulmány is arra jutott, hogy veszélyes lehet az egészségre, írja az Index.

hirdetés

A The Lancetben megjelent tanulmányban majdnem 15 ezer, klorokinnal vagy hidroxi-klorokinnal kezelt koronavírusos beteg kórtörténetét hasonlították össze több mint 81 ezer olyan beteggel, akiket nem kezelték ezzel a szerrel.

Az eredmények szerint a kutatók nem látják bizonyítottnak, hogy a klorokin vagy a hidroxi-klorokin bármilyen módon is segítené a covid-19-ben szenvedők túlélését és gyógyulását. Sőt, kifejezetten ront rajta. Mint a tanulmány következtetéseként írják, "Miután kontrolláltuk egy sor közrejátszó tényezőre (kor, nem, etnikum, BMI, szív- és érrendszeri betegségek...), a kontrollcsoport mortalitásához képest a hidroxi-klorokinnal, hidroxi-klorokinnal és makroliddal, klorokinnal, illetve klorokinnal és makroliddal csoport kórházi halálozása és újonnan kialakult szívritmus-zavarának előfordulása magasabb lett.

A vizsgálat megfigyeléses jellegű volt, vagyis nem placebokonrollált klinikai teszt. Emiatt döntő bizonyítéknak nem lehet tekinteni a megállapításait. Ugyanakkor azok tökéletesen egybecsengenek szinte minden más vizsgálat eredményeivel, így lassan kijelenthető, hogy a klorokin nem gyógyítja a koronavírus-betegséget, sőt tovább súlyosbíthatja a beteg állapotát, írja az Index.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés