hirdetés
hirdetés
2020. június. 03., szerda - Klotild.
hirdetés

Egyelőre nincs semmi, amivel meg tudnánk ölni a vírust

Az új típusú koronavírus által okozott betegség egyes kezelési módjai mérséklik a kór súlyosságát és rövidítik a lefolyási idejét, közölte az Infostart szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a márciusban indult klinikai kísérletek kapcsán.

hirdetés

„Egyes kezelések, amelyekről még korai szakaszban tartanak a tanulmányok, csökkentik a betegség erejét és lefolyási idejét. Egyelőre azonban nincs semmi, amivel meg tudnánk ölni a vírust vagy megállítani azt” – mondta a szervezet szóvivője kedden.

„Pozitív adatokat látunk, de többre van szükség, hogy 100%-os bizonyossággal mondhassuk ki, melyik gyógyszert kell választani” – tette hozzá Margaret Harris.

Közben egy másik WHO-illetékes, dr. Mike Ryan, az egészségügyi vészhelyzetek program igazgatója "veszélyes elképzelésnek" minősítette a nyájimmunitás emlegetését a koronavírus-betegséggel összefüggésben.

"Senki sincs biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban. Veszélyes azt hinni, hogy egyes országok varázsszóra eljutnak a nyájimmunitásig azon az áron, hogy rendben, elveszítünk néhány öreg embert. Ez veszélyes koncepció" – mondta.

Ryan azt fejtegette, hogy az embereket nem lehet nyájnak tekinteni és a nyájimmunitás elméletet arra alkalmazzák, hogy kiszámolják: hány embert kell védőoltással beoltani, hogy a populáció védettnek számítson, írja az Infostart.

(forrás: Infostart)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés