hirdetés
hirdetés

Egy kivonás eredménye

A szennyezett hatóanyagú, valsartan alapú vérnyomáscsökkentők forgalomból való kivonása volt a múlt nyár leglátványosabb gyógyszerpiaci akciója. A kényszerű beavatkozás következményeit a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő munkatársaitól kapott adatok alapján mutatja be a Marketing Pirula.

hirdetés

Tavaly júniusban olasz és spanyol ellenőrök értesítették az uniós országokat, hogy a Zhejiang Huahai Pharmaceutical által gyártott valsartan hatóanyagban N-nitrosodimetilamin-t, rákkeltő anyagot találtak. A valsartan egy angiotenzin II receptor antagonista, amelyet a magas vérnyomás és a szívelégtelenség kezelésére széles körben használnak, úgy önmagában, mint más hatóanyaggal kombinálva.

A nemzetközi figyelmeztetésre reagáló Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet is szinte azonnal levetette a kínai gyárból származó valsartant tartalmazó termékeket a patikák polcairól. 

A nyári rossz hír egy erősen versengő piaci szegmenset ért: bár a terápiás csoport forgalma évek óta folyamatosan nőtt, a támogatáskiáramlás növekedését sikerült megfékezni. A hatástani csoportra jutó árréstömeg például 2008 és 2014 között mintegy a felére csökkent. Ebben a hatáscsoportban a készítmények normatív 55 százalékos támogatásba tartoznak, de azon belül “fixesítettek” voltak, ami segített a támogatáskiáramlás visszafogásában. A nyári termékkivonással eltűnt a referenciatermék, amelynek ára a támogatást maximálta. Sőt, meg is szűnt a fix támogatási csoport, mivel gyakorlatilag csupán egyetlen valsartan alapú szer maradt a piacon. A valsartan helyébe lépők viszont jellemzően drágább gyógyszerek voltak. Az alapkezelő számára fontos volt, hogy a betegeknek a kényszerű váltás miatt ne kelljen többet fizetniük. Ezért a termékcsoport minden tagja megkapta az 55 százalékos támogatást. Ám ez azzal is járt, hogy az év utolsó harmadára jelentősen megugrott az egy dobozra jutó dotáció összege.

Az egyes helyettesítő termékek piaci térhódítása nem volt egyenletes. A váltásra kényszerült betegek legnagyobb része a telmisartanra terelődött át, ott a fogyasztók száma egyik hónapról a másikra 20-25 ezerrel ugrott meg. A losartan és az ibersartan jóval csekélyebbet nyert. S még a valsartan is megtartott több mint 60 ezer beteget, a korábbi piaca közel kétharmadát.

A teljes cikk

(forrás: Marketing Pirula)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés