hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Az EMA bizottsága jóváhagyásra javasolja a Moderna kisgyerekeknek szánt vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottsága (CHMP) jóváhagyásra javasolja a Moderna COVID-19 elleni vakcinájának alkalmazását 6 hónapos kor és 5 éves kor között SARS-CoV-2 vírus által okozott koronavírus megbetegedés megelőzésére. A CHMP pozitív véleményét követően az Európai Bizottság fogja meghozni a döntést és kiadni az engedélyt a vakcina használatáról. Ezt követően a kisgyermekek két 25 μg-os adagú oltást kaphatnak 28 nap különbséggel az eredeti összetételű védőoltásból.

hirdetés

„A CHMP ajánlása megerősíti a Moderna COVID-19 elleni vakcinájának hatékonyságát és biztonságosságát és Európa-szerte új lehetőséget kínál a szülőknek, hogy megvédjék kisgyermekeiket a COVID-19 fertőzés ellen. Ebben a korcsoportban a fertőzés kockázata magas és egyéb megelőző intézkedések használata nem minden esetben lehetséges”, mondta Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója. „Hálásak vagyunk a CHMP-nek az értékelésért és várjuk az Európai Bizottság döntését az engedélyezésről”.

A CHMP ezzel egy időben jelentette be, hogy befejezte a Moderna másik beadványának az értékelését, és jóváhagyásra javasolja a Moderna kétkomponensű COVID-19 elleni vakcináját, amely az eredeti vuhani törzset és az omikron BA.4/5 variánsokat tartalmazza. Ez a vakcina az Európai Bizottság engedélyét követően az alapoltásaikat megkapott, 12 évesnél idősebbek emlékeztető oltására lesz használható.

Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy "a CHMP BA.4/5 bivalens emlékeztető oltásra vonatkozó pozitív véleménye Európa-szerte lehetőséget teremt az emberek számára, hogy a jelenleg leggyakoribb omikron variáns ellen tartós védettséget alakítsanak ki, ami a téli hónapokhoz közeledve döntő fontosságú lehet.”

A Moderna COVID-19 elleni védőoltásának magyarországi forgalmazója a Medison Pharma Hungary Kft.

 

(forrás: Next9 Communications)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés