hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Alkoholistáknak segíthet a ketamin

Biztatók azok az eredmények, melyek szerint a terápia mellett alkalmazott ketamin segítségével tovább tudták távol tartani magukat a nagyivástól az alkoholizmusban szenvedők, írja az Infostart.

hirdetés

A ketamint alacsony dózisban alkalmazták a terápia mellett, a pozitív eredmények fél év elteltével is megmaradtak. Ez azért is fontos, mert jelenleg kevés lehetőség áll azok rendelkezésére, akik alkoholizmus miatt szorulnak kezelésre – írja a Sky News nyomán az Infostart.

Az Exeteri Egyetem által vezetett kutatásban alkalmazott ketamint alapvetően fájdalomcsillapításra és nyugtatásra használják embereknél és állatoknál, illegális szabadidős felhasználása pedig az anyag hallucinogén tulajdonságai miatt népszerű.

Azt találtuk, hogy a pszichológiai terápiával kombinált, ellenőrzött, alacsony dózisú ketamin segíthet abban, hogy az emberek hosszabb ideig maradjanak távol az alkoholtól. Ez rendkívül biztató, mivel általában azt látjuk, hogy négy emberből három a leszokást követő hat hónapon belül visszatér az erős alkoholfogyasztáshoz, így ez az eredmény nagy előrelépést jelent – foglalta össze Celia Morgan professzor, a kutatás vezetője.

(forrás: Infostart)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés