hirdetés
hirdetés
2021. február. 28., vasárnap - Elemér.
hirdetés

Vizsgálják az extrém áremelkedést a gyógyszertárakban

Általános gyógyszerhiány nincs, extrém árak viszont vannak a patikákban – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón a MedicalOnline szerint.

hirdetés

Bár a patikusok panaszkodtak, hogy kifogytak a gyógyszerekből, Gulyás Gergely szerint nincs gyógyszerhiány, bár van néhány készítmény, amely néhány patikában nem kapható. A miniszter úgy vélte, ezt a tranzitforgalmat akadályozó események okozzák, és amint a határokon csökken a nyomás a hazafelé tartó vendégmunkások átengedése nyomán, ez a probléma megoldódik. Hozzátette azonban, hogy egyes termékeknél a felvásárlási láz miatt alakult ki hiány, és megjegyezte, hogy előfordulhat, hogy lesznek vásárlási korlátozások bizonyos készítmények esetében.

A 3000-30.000-szeres áremelkedés a gyógyszertárakban nincs rendben, még akkor sem, ha a világpiacon emelkedik egyes készítmények vagy alapanyagok ára – számolt be az elképesztő patikai áremelkedésekről a miniszter, aki jelezte, vizsgálni fogják ezeket az extrém eseteket.

További részletek a Kormányinfóról a MedicalOnline-on.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés