hirdetés
hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés

Vénycsalások

Csak az elmúlt két évben több száz millió forintot vont vissza, illetve rótt ki szankcióként az egészségbiztosító patikákra, kórházakra, rendelőkre a vények ellenőrzése nyomán – írja a VG.hu.

hirdetés

Nem csak a gyógyszerészek és a gyógyeszköz-forgalmazók, de az orvosok sem járnak el mindig szabályszerűen – jegyzi az összefoglalójában a lap. – Miután a vényen az orvos gyakorlatilag közpénzt utalványoz, a szakorvosi javaslatok orvosszakmai indokoltságát is vizsgálják. Az egyik megyei kórházat például 35 millió forint megfizetésére kötelezték, miután az intézmény egyik orvosáról kiderült, hogy orvosszakmai szempontból nem minden esetben volt indokolt egy bizonyos nagy értékű gyógyszer felírása.  Egy klinikán dolgozó orvos esetében kiderült, hogy az általa rendelt és átvizsgált 653 vény 35 százaléka mögött nem volt valódi orvos-beteg találkozás, csupán fiktív elszámolás. Emiatt az intézménytől több mint 43 millió forintot vontak vissza, az orvos ellen pedig büntető feljelentést tettek.

Egy patika utóellenőrzése során figyeltek fel azokra a vényekre, amelyeken egy klinikus 14 fajta orvosságot rendelt összesen 218 betegnek. Mint kiderült, így több mint százmillió forint társadalombiztosítási támogatást csalt ki jogosulatlanul – olvasható a vg.hu-n.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés