hirdetés
hirdetés
2021. január. 20., szerda - Fábián, Sebestyén.
hirdetés

Vakcinafejlesztés: egészségeseket fertőznének meg koronavírussal

Hogy minél előbb kifejlesszenek egy bizonyítottan hatásos vakcinát, egyesek szerint szükség van arra, hogy egészséges embereket szándékosan megfertőzzenek a SARS-CoV-2 vírussal, írja a HáziPatika.

hirdetés

Ahhoz ugyanis, hogy kiderüljön, tényleg működik-e az oltás, a beoltottaknak találkozniuk kéne a SARS-CoV-2 vírussal. Csakhogy a legtöbb országban a korlátozásoknak köszönhetően sikerült visszaszorítani a járványt, ezzel együtt pedig lecsökkent a természetes megfertőződés esélye is. Több szakember szerint ezért szükséges volna, hogy önkénteseket vonjanak be a tesztelési folyamatokba, akiket mesterségesen megfertőznének az új típusú koronavírussal – írja a HáziPatika.

Annak érdekében, hogy a gyakorlatilag emberkísérletnek számító tesztekre engedélyt kapjanak, nyílt levelet írtak az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) elnökének, Francis Collinsnak. Ezt már 15 Nobel-díjas és rengeteg egyéb elismert tudós is aláírta, és bár a kockázat jelentős, már 32 ezernél is több önkéntes jelentkezett a világ 140 országából.

A kísérlet előtt ki kell számolni, mi az a vírusmennyiség, amivel be kéne oltani a jelentkezőket ahhoz, hogy tesztelni lehessen a vakcina hatékonyságát, de a lehető legkevesebb rizikóval járjon a folyamat.

 

(forrás: Házipatika)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés