hirdetés
hirdetés

Utazás előtt

A készülődés nem merül ki a bőrönd becsomagolásával bizonyos úticélok esetén. Az otvenentul.hu írása a védőoltásokról szól.

hirdetés

Hazánkban a sárgaláz, a hepatitis A és B, typhus abdominalis (hastífusz), a meningococcus meningitis (járványos agyhártyagyulladás), a veszettség, a kolera, a Japán-B-encephalitis, a tetanusz és a poliomyelitis (gyermekbénulás) elleni védőoltások beadására van lehetőség. Hosszabb külföldi tartózkodás esetén az MMR (kanyaró-rózsahimlő-mumpsz), a varicella (bárányhimlő), a pneumococcus és az influenza elleni oltásokkal a sor kiegészíthető. Maláriával fertőzött területekre utazókat malária elleni gyógyszeres megelőző kezelésben kell részesíteni – olvasható a portálon.

Külföldi utazással kapcsolatos védőoltásokért érdemes utazási orvostanban járatos szakemberhez fordulni – tanácsolják – nemzetközi oltásokkal foglalkozó intézményt felkeresni, ugyanis a tanácsadás és az oltások kiválasztása a részletes adatfelvételen és a személyes beszélgetésen alapszik. Az, hogy beadatjuk-e az oltást vagy sem, függ az utazás körülményeitől, időtartamától, az egyén korától és egészségi állapotától, sőt az eddigi oltásoktól is.

Az Ötvenentúl portálon továbbá elolvasható, hogy Afrikában, Ázsiában, illetve Európán belül melyek a legismertebb fertőzés-veszélyek.

(forrás: Ötvenentúl.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés