hirdetés
hirdetés
2022. november. 28., hétfő - Stefánia.
hirdetés

Újabb együttműködési megállapodást köt a Richter és az AbbVie

Neuropszichiátriai betegségekre kiterjedő együttműködést jelentett be a Richter Nyrt. és az amerikai AbbVie gyógyszeripari vállalat pénteken.

hirdetés

Közleményük szerint új, közös fejlesztési- és licencszerződést kötnek olyan innovatív dopamin receptor modulátorok kutatására, fejlesztésére és értékesítésére, amelyek neuropszichiátriai betegségek kezelésére lehetnek alkalmasak. Az együttműködés a Richter által végzett preklinikai kutatásokon alapul, és számos, fejlesztésre kijelölt új molekulát érint.

A Richter és az AbbVie 15 éve működnek együtt központi idegrendszeri projektekben, aminek eredményei egyebek mellett a globálisan bevezetett cariprazine hatóanyagú készítmények.

A szerződés értelmében az együttműködés tartalmaz mind preklinikai, mind klinikai K+F tevékenységeket, amelyek költségeit a felek közösen viselik. A szerződés aláírásakor a Richter egy mérföldkő bevételre jogosul, emellett további mérföldkő bevételek válhatnak esedékessé a jövőbeni fejlesztés, törzskönyvezés és értékesítés során elért, a megállapodásban meghatározott célok teljesülésekor. Mindezeken felül a Richter értékesítéshez kötött royalty bevételekre is jogosult.

A megállapodás szerint az AbbVie kizárólagos globális értékesítési jogokkal bír, kivéve azokat a területeket, amelyek a Richter hagyományos piacainak tekinthetők, mint Európa, Oroszország, az egyéb FÁK országok, valamint Vietnám.

Az ügylet lezárása 2022 második negyedévében várható, attól függően, hogy megfelelően teljesülnek-e az ilyen ügyleteknél szokásos előzetes feltételek, beleértve a vonatkozó hatóságok vizsgálatát is, jelezték a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés