hirdetés
hirdetés
2022. július. 07., csütörtök - Appolónia.
hirdetés

Újabb Alzheimer gyógyszer a láthatáron

Két nap alatt több mint 26 százalékot ugrott a Cassava Sciences (SAVA) árfolyama, miután kedvező előzetes hírek érkeztek a biotech cég Alzheimer-kór elleni szerének klinikai fázis 2 tesztjéről, írja a Világgazdaság.

hirdetés

A Cassava Sciences eredménye nagyon jó hír ezen a piacon, mert eddig a Biogen készítménye volt az egyetlen termék, ám az Aduhelm másfél éves tesztelés után sem tudott ilyen eredményeket felmutatni – mondta Józsa Bence, az Equilor elemzője, hozzátéve: a két technológia jelentősen eltér egymástól. Amíg a Biogen az amiloid fehérje eltávolítására fókuszált, melynek megjelenése a kognitív képességek hanyatlását szokta elindítani a betegeknél. De ez a kezelés csak a páciensek 15-20 százalékánál volt hatékony. Addig a Cassava génterápiás módszerrel dolgozik. Abból kiindulva, hogy az Alzheimer-kórt génmutáció okozza, s ez az új terápia helyreállítja a fehérjéket. Persze, nem szabad elfeledkezni róla, hogy a Cassava szere még előtte áll a fázis 3 teszteknek, ami egy évet is igénybe vehet.

Fotó: archív
Fotó: archív

Hatalmas piacról van szó, mivel az Egyesült Államokban 5 millió Alzheimer-kórost tartanak nyilván. És évi 355 milliárd dollárt költenek a betegekre, amiből 239 milliárd dollárt az amerikai egészségbiztosítási program, a Medicare fedez, írja a Világgazdaság.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés