hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Klinikai vezetőket neveztek ki Debrecenben

Január 1-jétől a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fürdőgyógyászati Centrum irányítását Cserháti Györgyi, az egyetemi gyógyszertár intézetvezető főgyógyszerészi feladatait pedig Buchholcz Gyula látja el.

hirdetés

A határozatlan időre szóló megbízások ünnepélyes átadásakor Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) Klinikai Központjának elnöke elmondta, hogy 2021 elején integrációs folyamat indult el a DE Klinikai Központjában: a Fürdőgyógyászati Centrum az elnök alá rendelt szervezeti egységként működik, melynek folyamatos orvosszakmai fejlesztése fontos elvárás, a Klinikai Központ egységes egyetemi gyógyszertári rendszerének megszilárdítása az integrációs fejlesztés ugyancsak kiemelkedően fontos eleme, közli az egyetem honlapja.

Cserháti Györgyi tervei között említette a Fürdőgyógyászat keretében működő járóbeteg szakrendelések megerősítését.

– Tovább szeretném fejleszteni a reumatológiai fürdőgyógyászatot, a rehabilitációt, a prevenciót és a rekreációt, illetve a műtétek előtti és utáni kezeléseket. Emellett a gyermekek víz alatti gyógytornakezelését is szeretném megvalósítani – fejtette ki a Fürdőgyógyászati Centrum új vezetője.

Buchholcz Gyula legfontosabb feladatának a Kenézy Gyula Campus Gyógyszertárának az Egyetemi Gyógyszertárba való integrálását tartja.

– A gyógyszergazdálkodási informatikai rendszert egységesíteni kell, a gyógyszerellátási, gyógyszerkészítési és logisztikai folyamatokat racionalizálni, optimalizálni szükséges. Emellett a Kenézy Campuson is meg kell honosítani az osztályos gyógyszerészi jelenlétet, vagyis a klinikai gyógyszerészi tevékenységet – fogalmazott Buchholcz Gyula, aki a távolabbi célok között említette még az úgynevezett betegre szabott automatizált gyógyszerosztás bevezetését is.

Forrás: Debreceni Egyetem
Forrás: Debreceni Egyetem

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés