hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 10., hétfő - Lörinc.
hirdetés

Úgy tűnik, tényleg hiány van K-vitaminból

Az Index úgy tudja, mostanra jórészt elfogytak a tűzoltásként külföldről behozott készletek, és ismét országos hiány alakult ki K-vitaminból, amelyet már csak elvétve lehet megtalálni egy-egy patikában.

hirdetés

Az Index próbaképpen kedd délelőtt felhívott tíz, véletlenszerűen kiválasztott gyógyszertárat (öt patikát Budapesten, öt patikát öt különböző megyeszékhelyen): a készítmény jelenleg egyikben sem elérhető.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható információk szerint „bizonytalan végű” hiányról van szó, amelynek „gyártási gond” az oka.

A lap kedd délelőtt megkereste az OGYÉI-t is a kérdéseivel, hogy tudomásuk szerint körülbelül mennyi doboz maradhatott még az országban a nyáron behozott készletből, milyen lépéseket tesznek a helyzet megoldása érdekében, illetve arra is, hogy milyen megoldást javasolnak azoknak a szülőknek, akiknek most volna szükségük a készítményre.

A kiújulni látszó problémával november 4-én az RTL Klub Híradója is foglalkozott, akkor az OGYÉI-től azt az információt kapták, hogy a szállítmányok folyamatosan érkeznek külföldről, és a készítmény a jövő héttől (azaz a mostani héttől) újra elérhető lesz.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés