hirdetés
hirdetés
2022. december. 07., szerda - Ambrus.
hirdetés

Tudja már, hogy mi lesz a dolga az e-Recepttel?

Mit lehet már tudni a 2017 januárjától kötelező e-Recept gyakorlati alkalmazásáról? Milyen lesz a felírás, a kiváltás? – ezt igyekszik összegezni honlapján a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége.

hirdetés

„Elektronikus vény kiváltásánál az első lépés a gyógyszertárban a beteg azonosítása lesz. A gyógyszertár az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térből (EESZT, ahova az orvos „felírja”  a receptet) a beteg TAJ száma alapján kérdezi majd le az éppen érvényes vények adatait. Ehhez a betegek a saját vényeik kiváltásához használhatják a TAJ kártyájukat és a személyazonosító okmányaikat, vagy a korábban kinyomtatott tájékoztatót  (amit az orvostól kaphat az elektronikus vény adataival). A családtagok és ismerősök vényeinek kiváltásához viszont mindenképpen a kinyomtatott tájékoztatóra lesz szükség. Ezért, aki biztosan tudja, hogy nem ő fogja kiváltani a saját receptjeit, annak ezt mindenképpen jeleznie kell majd az orvosnál.

A beteg beazonosítását követően a gyógyszertárban láthatóvá válnak az érvényes receptek, amiből a beteg kiválaszthatja, hogy melyiket szeretné éppen kiváltani. A patikákban csak a gyógyszerészeknek lesz arra jogosultságuk, hogy a korábban kiváltott vények adataihoz hozzáférjenek. A gyógyszerek kiadását a gyógyszertár az EESZT-ben rögzíti, ezzel érvénytelenítve az elektronikus vényeket. Ha a beteg tájékoztatóval érkezett a gyógyszertárba, akkor a kiadott gyógyszereket a tájékoztatóra is rá kell majd vezetni” – olvasható a hgysz.hu-n.

 

(forrás: Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés