hirdetés
hirdetés
2022. december. 07., szerda - Ambrus.
hirdetés

Tovább csúszik a cariprazine amerikai engedélyezése

Az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) újabb három hónappal meghosszabbította a Richter cariprazine nevű készítményére beadott törzskönyvi kérelem vizsgálatát - közölte a gyógyszergyár.

hirdetés

A társaság korábban arra számított, hogy a második negyedév végére a készítmény megkaphatja az amerikai forgalomba hozatalhoz szükséges hatósági véleményt.

A cariprazine nevű antipszichotikum engedélyezési kérelmét 2012 végén nyújtották be az Egyesült Államokban. Az FDA 2013 novemberében további információkat kért be, ezekkel kiegészítve az idén januárban újra beadták a törzskönyvezési kérelmet.

A Richter közleménye szerint az FDA által nemrégiben feltett, a cariprazine törzskönyvi kérelmére vonatkozó kérdésre adott választ a hatóság jelentős kiegészítésnek minősítette és az értékelés időszakát ennek következtében további három hónappal meghosszabbította.

A cariprazine-t a Richter fedezte fel és az Actavis gyógyszeripari vállalattal (jelenleg Allergan) közösen fejlesztette. Az Egyesült Államok és Kanada területére az Actavis (jelenleg Allergan) szerezte meg a termékértékesítési jogokat. A szer a skizofrénia, illetve az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódok kezelésére szolgál.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés