hirdetés
hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés

Több mint 170 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett hazánkba a héten

A Pfizer mostanáig több mint 8,7 millió adag Covid-19 elleni oltóanyagot szállított Magyarországra, ezen a héten 170 ezer dózis érkezett.

hirdetés

A héten újabb, több mint 170 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba. Ez már a 39. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége meghaladja a 8,7 millió adagot.

A Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021. végéig akár 3 milliárd adag Covid-vakcinát gyárt és szállít világszerte. Mostanáig több mint 1,2 milliárd adag oltóanyagot állítottak elő és juttattak el a világ több mint 100 országába vagy területére.

Magyarország vonatkozásában a Pfizer több, mint 8 hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját az oltópontokra. Az első negyedévben több, mint 1,5 millió adag, a második negyedévben, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több, mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

(forrás: Pfizer)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés