hirdetés
hirdetés
2021. március. 01., hétfő - Albin.
hirdetés

Több mint 150 ezer ember oltottak be Szputnyik V vakcinával

Oroszországban már több mint 150 ezer embert oltottak be Szputnyik V vakcinával, jelentette ki a Rossszija 24 hírtelevíziónak Alekszandr Gincburg, a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni első orosz oltóanyagot kifejlesztő Gamaleja Intézet igazgatója.

hirdetés

Ezt a készítményt a polgári forgalom keretében mára már több mint 150 ezren kapták meg. Ez nagyobb számú Covid-19 elleni vakcináltat jelent, mint amennyi bármelyik más országban van – nyilatkozott az akadémikus.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter kedden azt mondta, hogy az ország régióinak felébe már eljutott a Szputnyik V, és csütörtöktől a másik fele is megkapja az oltóanyagot a kiterjedt vakcináció elkezdéséhez. Tatyjana Golikova miniszerelnök-helyettes hivatala csütörtökön közölte: az oltási kampánynak a hétvégéig az ország összes régiójában meg kell kezdődnie.

Gincburg a tévé interjúban azt is elmondta, hogy Moszkva kész konzultálni Ankarával, valamint kész leszállítani a szükséges mennyiségű oltóanyagot Törökországnak ahhoz, hogy ennek az országnak a szakemberei toxikológiai vizsgálatokat és harmadik fázisú tesztelést végezzenek vele, önkéntesek bevonásával. Az orosz akadémikus arra reagált, hogy a Habertürk török hírportál Fahrettin Koca egészségügyi miniszterre hivatkozva szerdán azt írta, hogy az orosz védőoltás nem felelt meg a helyes laboratóriumi gyakorlat feltételeinek, ezért a törökországi engedélyeztetés nem lehetséges. Koca ezt cáfolva hangsúlyozta, hogy nem lesz gond a Szputnyik V beszerzésével, ha annak törökországi tesztjei sikeresek.

Gincburg a Rosszija 24-nek úgy nyilatkozott, hogy az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) többtucatnyi országgal folytat tárgyalást a Szputnyik V szállításáról és gyártásáról.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés