hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Tisztújítás volt a Magyoszban

2013. június 3-án tartotta éves közgyűlését a 35 magyarországi gyógyszergyártót, forgalmazót és kutató vállalatot tömörítő szövetség, emlékeztetnek közleményükben.

hirdetés

Az eseményen megválasztották a MAGYOSZ vezető tisztségviselőit, köztük az alelnököket és az elnököt is. A hazánkban több mint 14.000 embernek munkát adó, a magyar GDP több mint 4 százalékát megtermelő vállalatok szervezetének elnöki pozícióját továbbra is Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója látja el, munkáját alelnökként Greskovits Dávid, Hodász István és Major Ferenc segíti.

Köszöntő beszédében Bogsch Erik kiemelte, a hazai gyógyszeripar sikerének alapja a kiváló minőség, amely mára a magyar gyógyszergyártás védjegyévé vált és lehetővé teszi, hogy a hazai betegeken kívül világszerte tízmilliók gyógyulását segíthessék a hazánkban gyártott készítmények.

Az eseményen kiosztották a Dr. Orbán István emlékérmeket is. A MAGYOSZ alapítójáról elnevezett kitüntetést minden évben az a két szakember kapja, akik pályájukkal jelentősen hozzájárultak a magyar gyógyszeripar fejlődéséhez.  Az idei évben Mihályi György és Dr. Marossfy László évtizedes munkáját ismerte el a szakmai grémium

A Szövetség bízik abban, hogy a nehéz világgazdasági körülmények ellenére a hazai gyógyszeripar hosszú távon is egyszerre járulhat hozzá a magyar betegek kiváló minőségű készítményekkel történő gyógyításához, exportteljesítményén, foglalkoztatásán és beruházásain keresztül pedig az egész nemzetgazdaság egészségének megőrzéséhez – fogalmazott a közlemény. 

PharmaOnline
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés