hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 05., szerda - Krisztina.
hirdetés

Tevékenységbővítést és fejlesztést tervez a Hungaropharma

Bár a Hungaropharma árbevétele 2016-hoz képest nem változott, fejlesztésre milliárdokat tudtak költeni, és új cégeket vásároltak. Feller Antal vezérigazgató szerint az őket sújtó különadó eltörlése segítene a szükséges fejlesztések finanszírozásában, írja a VG.

hirdetés

2016-ban 277 milliárd forint árbevétele volt a Hungaropharmának. A tavalyi év hogyan alakult?

A 2017-es árbevétel is 277 milliárd forint körül volt a cégcsoportban. Ez alapvetően három tényező együttes hatására vezethető vissza. Egyrészt arra, hogyan alakul a gyógyszerpiac (itt azt látjuk, hogy kismértékű növekedés volt), másrészt arra, hogyan alakul a Hungaropharma piaci részesedése, valamint hogy miként változik az a termék- és szolgáltatásportfólió, amelyet partnereinknek nyújtunk.

Mi az oka a stagnálásnak?

A Hungaropharma Magyarországon az egyetlen olyan országos lefedettségű nagykereskedő, amely egyaránt szerepet vállal a közforgalmú gyógyszertárak és a fekvőbeteg-intézmények gyógyszerellátásában. Tavaly nem elsősorban a növekedésre, hanem olyan átalakítási folyamatokra összpontosítottunk, amelyek megalapozhatják a következő időszak fejlődését.

E gondolkodás eredménye, hogy az utóbbi években két vállalatot is felvásároltak?

Igen. Vállalatcsoportunk úgy épül fel, hogy az alaptevékenységet jelentő gyógyszer-nagykereskedelmi feladatot ellátó Hungaropharma Zrt. mellett több kisebb leányvállalatunk is van, például a Bellis. Az egyik leányvállalatunk a Patika Platform, amely nemrég létrehozott egy informatikai rendszert – ennek bevezetése most van folyamatban. Márciusban megvásároltuk a QB-Pharma Kft.-t, amelynek felhőalapú szoftvere a gyógyszertárak széles körében fut. Tavaly alapítottuk meg a Magilab Kft.-t, ez elsősorban a gyógyszertárakban készülő magisztrális termékekhez biztosítja a gyógyszeralapanyagokat. A Medimpex pedig bérraktározási tevékenységet végez. Célunk, hogy a szektor minden területén erősítsük pozícióinkat.

Terveznek fejlesztéseket, bővítéseket?

Ebben az évben nagymértékű beruházásba kezdtünk. Elindult a Budapesti Logisztikai Központ bővítése (röviden csak BLK 2) a kőbányai Tündérfürt utcában – ez milliárdos Hungaropharma-befektetés. Nemcsak új raktárat építünk, hanem új technológiákat is alkalmazunk, hisz az egyre magasabb szintű automatizálás ma már elengedhetetlen feltétele a nagykereskedelemnek. Különleges áruval dolgozunk, nincs helye a tévedésnek; másrészt a mi szektorunkat is elérő munkaerőhiány szintén csökkenthető automatizálással.

A teljes interjú a Világgazdaságban

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés