hirdetés
hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Terveztetnék az új gyógyszerészeti kart Debrecenben

Tavaly decemberben a kormány eldöntötte, hogy csúcstechnológiás gyártó-kutató-oktató középüzemet hoz létre a Vezér utcai ipari parkban, amely a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának is új otthonként szolgál a jövőben, közli a Cívishír.

hirdetés

Az állam bruttó 7,43 milliárd forinttal támogatja a gyógyszerkutatási és -kísérleti, valamint élelmiszertechnológiai beruházást, most pedig megjelent a tervező kiválasztásáról szóló ajánlattételi felhívás a Közbeszerzési Értesítőben

A középüzem a Debreceni Egyetem Vezér utcai ipari parkjában fog felépülni; a cél egy korszerű, magas minősítésű, gyártási feladatokra is alkalmas kutatói-kísérleti üzemegység létrehozása. A projekt értékét növeli, hogy az épületben helyeznék el a Gyógyszerésztudományi Kar Dékáni Hivatalát és három tanszékét (gyógyszertechnológia, biofarmácia, gyógynövény- és drogismeret), így az oktatás is megfelelő infrastrukturális háttérhez jutna. 

A Nemzeti Gyártó, Kutató és Oktatási Középüzem 2700 négyzetméter alapterületen épülne fel, a hasznos tér elérné a 6900 négyzetmétert, amelyből az oktatási jellegű területek majdnem 4 ezer négyzetmétert tennének ki, írja a lap.

(forrás: Cívishír)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés