hirdetés
hirdetés
2021. április. 23., péntek - Béla.
hirdetés

Tanú volt a kamara elnöke

A körösújfalui zugpatika ügyében az OGYÉI-ben indult vizsgálat miatt június elején tanúként hallgatták meg Hankó Zoltán elnököt, közli a Magyar Gyógyszerészi Kamara honlapja.

hirdetés

Ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy a zugpatika ügyében a Kamara Békés megyei Szervezetének etikai bizottsága is vizsgálatot indított, amelynek keretei között a bizottság augusztus 2-án őt is meghallgatta. Jelezte, ez utóbbi vizsgálat keretei között vált számára nyilvánvalóvá: alapos a gyanú arra, hogy a patikát sok éve engedély nélkül működtették; ezt az etikai bizottságnak jelezte. Ennek kivizsgálása már a hatóságra és az etikai bizottságra hárul. Mint mondta, sem a hatósági, sem az etikai vizsgálat eredményéről és az ehhez kapcsolódó döntésekről nincs tudomása.

Dr. Hankó Zoltán az országos tiszti főgyógyszerészi feladatokat ellátó dr. El Koulali Zakariás OGYÉI főosztályvezetővel konstruktív egyeztetésen vett részt, amelyen több, függőben lévő téma megtárgyalására is sor került. A Szabó Bálinttal EESZT főosztályvezetővel történt megbeszélésen pedig az EESZT, illetve a GDPR aktuális kérdéseit vitatták meg – közli az augusztusi elnökségi ülés apropóján az MGYK honlapja.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés