hirdetés
hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Támogatás patikáknak

Az árréstömeg nyolcmillió forintra emelése miatt idén több gyógyszertár részesülhet kiegészítő forrásban, amelyet bérfejlesztésre is költhetnek, írja a Világgazdaság.

hirdetés

A kis forgalmú gyógyszertárak működési célú támogatásának összege 700 millió forintról 1,05 milliárd forintra emelkedik 2018-tól. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke a Világgazdaságnak azt mondta, idén körülbelül félszázzal nőhet azoknak a patikáknak a száma, amelyek a támogatásra jogosultak, országszerte 350-400 élhet ezzel a lehetőséggel. A normatív támogatás azt a célt szolgálja, hogy a kis forgalmú gyógyszertárak működése is biztosítva legyen – tette hozzá az MGYK elnöke.

A támogatás szabályai szerint a negyedévente esedékes működési támogatást a patikát működtető cégnek az illetékes elsőfokú állami adóhatóságnál kell kérelmeznie. Feltétel, hogy a kis forgalmú patika az adott településen egyedüli gyógyszertárként működjön, továbbá hogy az előző év első fél évében a gyógyszertár közfinanszírozott gyógyszer forgalmazásából származó, az eladási és beszerzési ár különbségéből számított árréstömege ne haladja meg a nyolcmillió forintot. A jogszabályi határ 2017-ben még 7,2 millió forint volt, így idén több gyógyszertár veheti majd igénybe a támogatást – mondta Hankó Zoltán.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés