hirdetés
hirdetés
2020. október. 24., szombat - Salamon.
hirdetés

Tájékoztatás is járhat a homeopátiás szerek mellé

Pluszfeladatot kapnak a patikusok, ha a parlament elfogadja azt a módosítást, mely szerint a homeopátiás szerek mellé külön tájékoztató jár majd betegnek, jelzi a Hír TV.

hirdetés

Egy átlagos budapesti gyógyszertárban a betegek 10-20 százaléka keresi a homeopátiás szereket, jóllehet, nemrég a tudományos élet is hadat üzent e szereknek. A patika egyik vásárlója maga is orvos. Azt mondja, a tervezett szabályozás még így is túl megengedő.

Nem árulnám a patikákban, nem hiszek benne. Nem tenném ezt a terhet a patikusokra, van nekik éppen elég problémájuk. Ami szerintem egy csomó orvost bánt, az az, hogy nincsen kötelezettség arra, hogy akik ezzel gyógyítanak, azok ezt regisztrálják is, föllőjék az ESZT-be, hogy meg tudjam nézni, mire kapta a beteg, mikor kapta, mennyit kapott– nyilatkozta a televíziónak Ráth Zoltán, sebész főorvos, a Semmelweis Egyetem II. Számú Sebészeti Klinikájának doktora.

A homeopata orvosi egyesület egyelőre nem kívánta véleményezni a szigorításról szóló terveket. Az általuk kínált szerek betiltására egyébként, az uniós szabályozás szerint nincs lehetőség, közli a lap.

(forrás: Hír TV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés