hirdetés
hirdetés
2020. október. 27., kedd - Szabina.
hirdetés

Sztrájkbizottság alakult a Sanofi gyógyszergyárban

A testület megalakulásának oka az, hogy a munkáltató egyoldalú, három százalékos differenciált béremelését elfogadhatatlannak tartják, írja a Mérce.hu.

hirdetés

Sztrájkbizottságot hozott létre a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) a közel 2000 főt foglalkoztató francia Sanofi magyarországi leányvállalatánál, a két telephellyel rendelkező Chinoin Zrt.-nél, valamint a Sanofi saját raktártelepén.

A Mérce.hu kérdésére Székely Tamás, a VDSZ elnöke elmondta, az egyoldalúan megállapított béremelést megelőzte ugyan egy tárgyalási szakasz, ám a munkáltató feltételeit a szakszervezet elfogadhatatlannak tartotta. A három százalékos differenciált emelés praktikusan azt jelenti, hogy valaki legjobb esetben a maximális három százalékos bérnövelésben részesül, ugyanakkor valakinek egyáltalán nem nő észrevehetően a bére  ezáltal – mondta Székely.

A szakszervezeti vezető szerint a sztrájkbizottság megalakítását nagy valószínűséggel kollektív munkaügyi vita fogja követni. Egyelőre annyi tudható bizonyosan, hogy a jelenlegi béremelési feltételek elfogadhatatlanok a munkavállalók számára, a további tárgyalásokhoz szükséges annak felmérése, mi lenne az a fix, minden dolgozó által elfogadható feltételrendszer, amellyel tovább tudnak haladni, Székely szerint ez még felmérés alatt ez még felmérés alatt áll. A szakszervezet vezetője  azt is hozzátette: nem gondolkodnak feltétlenül két számjegyű emelésben, de a mostani három százaléknál jelentősen többet fognak követelni.

(forrás: Mérce)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés