hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Szócska: a patika népegészségügyi találkozóhely (Frissítve!)

Szócska Miklós szerint a patika nem egyszerű árusítópont, hanem olyan népegészségügyi találkozóhely, ahol kiteljesedhet a gyógyszerészeknek az ellátásban, a népegészségügyi mozgósításban vállalt szerepük.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szerdán Jászárokszálláson, a X. Országos Patikanapok központi megnyitóján úgy fogalmazott: egy évben hatvanmillió találkozás zajlik a patikákban betegek és gyógyszerészek között, így "hatvanmillió esélyünk van arra, hogy valamilyen népegészségügyi üzenetet továbbítsunk a lakosságnak".

Az egészségügyért felelős államtitkárság a Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központ és a Magyar Gyógyszerészi Kamara átfogó programjának köszönhetően mától a gyógyszertárak is bekapcsolódhatnak a dohányzás visszaszorításáért elindított átfogó országos programba – jelentette be Szócska Miklós.

Az államtitkári köszöntő ide kattintva érhető el.

A tavaly sikeresen elindított gyógyszertári együttműködést – a gyógyszertárakban a dohányzás ártalmaira figyelmeztető és a leszokást kezdeményező plakátokat kihelyezését – követően most újabb plakátokkal és részletes ismertető anyagokkal hívják fel a figyelmet a dohányzás leszokási lehetőségeire. A dohányosok ezek segítségével megtudhatják, hol érhetik el a legközelebbi dohányzás leszokási pontot, a tüdőgondozót, illetve megismerhetik a telefonos leszokás-támogató „call center” (06-80)442-044 telefonszámát.

A programnak a gyógyszertárak megfelelő szakmai és promóciós anyagokkal való ellátása mellett része a gyógyszerészek szakmai felkészítése is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés