hirdetés
hirdetés
2022. december. 02., péntek - Melinda, Vivien.
hirdetés

Szócska: A lakosság elsősorban kereskedőknek látja a gyógyszerészeket

Több hónap után újra személyes részvétellel tarthatták meg a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) júliusi elnökségi ülését, számol be az MGYK honlapja.

hirdetés

Mint az a kamara honlapján egyebek mellett olvasható: a MOSZ újonnan megválasztott és volt elnöke, Fodorné dr. Lukács Enikő és dr. Mikola Bálint bemutatkozó látogatáson járt a kamara hivatalában, ahol dr. Hankó Zoltánnal és dr. Horváth-Sziklai Attilával tárgyaltak. A bemutatkozáson túl céljaik között szerepelt a két szervezet közötti együttműködés erősítése. Ennek keretei között a kamarai elnök előadói meghívást kapott a MOSZ őszi konferenciájára.

Dr. Hankó azt javasolta az elnök asszonynak, hogy miután megismerteti a folyamatban lévő kamarai projektekkel és a kamara célkitűzéseivel, azt követően döntsék el, hogy a MOSZ melyikben akar részt venni, mert ezek egy része a gyógyszerellátás környezetében várhatóan vitákat fog generálni. „Az együttműködés inkább projektekhez kapcsolódjon, minthogy újraélesszük a két szervezet közötti régi konfliktusokat” – emelte ki a kamarai elnök.

Mint a beszámolóból kiderül, dr. Szócska Miklós volt államtitkár, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ (SE-EMK) igazgatója is egyeztetést kezdeményezett a kamara elnökével, amelyen részt vett dr. Somogyi Orsolya is. Az elnök beszámolója szerint a volt államtitkár a gyógyszerészet megítéléséről kirobbant vita kapcsán ajánlotta fel a SE-EMK segítségét részben egy stratégiai menedzsment-fejlesztő program megszervezésével, részben a SE-EMK és a kamara közötti együttműködést felajánlva a gyógyszertárak „népegészségügyi találkozóhellyé” történő fejlesztésében, továbbá a gondozási típusú tevékenységek társadalmi kommunikációjában.

A volt államtitkár szerint alapvető probléma, hogy a lakosság elsősorban kereskedőknek látja a gyógyszerészeket, függetlenül attól, hogy a gyógyszertárakban alapvető egészségügyi tevékenység zajlik. Úgy látja, a gyógyszertár népegészségügyi profiljának az erősítése segíthet a helyzet javításán. A volt államtitkár és az elnök egymásnak már eljuttatta mindazokat az anyagokat, amelyek a két különböző műhelyben a népegészségügyi jelleg erősítése érdekében az elmúlt időszakban egymástól függetlenül elkészültek, olvasható a honlapon.

További részletek az ülésről

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés