hirdetés
hirdetés
2022. december. 07., szerda - Ambrus.
hirdetés

Szlávik János a vakcinák kombinálásáról

Szlávik János a TV2 Mokka című, reggeli műsorának vendége volt, ahol a Liner beszámolója szerint többek között a vakcinák keveréséről is mondott néhány szót.

hirdetés

Szlávik János szerda reggel a TV2 Mokka vendégeként beszélt az oltások keveréséről, ami már Magyarországon is lehetséges. Ez a harmadik oltások beadása miatt vált aktuálissá, de fontos megjegyezni, hogy mindezt egy szakmai konzultációnak kell megelőznie.

Vannak olyan tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy érdemes az oltásokat keverni. Ez teljesen nem bizonyított, de úgy tűnik, hogy az immunválasz erősebb, ha oltásokat keverünk – idézte a műsorban elhangzottakat a Liner.

Szlávik hangsúlyozta, át kell beszélni az oltóorvossal azt, hogy mi a legideálisabb vakcina a harmadik oltás beadására, ha megnézzük azt, hogy milyen oltóanyagot kaptunk először. A konzultáció elengedhetetlen a döntés meghozatalához.

Ugye, ha korábban egy fajtát kapott, akkor ő azt már ismeri, és egy új fajtánál előfordulhatnak bizonyos fajta mellékhatások, amik esetleg kellemetlenek lehetnek. Ezt át kell beszélni az oltóorvossal – mondta a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa.

(forrás: Liner)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés