hirdetés
hirdetés
2022. május. 20., péntek - Bernát, Felícia.
hirdetés

Szijjártó: A következő vakcina-szállítmányban nem lesznek keleti vakcinák

Jelenleg sem a Szputnyik, sem a Sinopharm oltóanyagok gyártóival nem állunk tárgyalásban újabb Magyarországra irányuló szállítmányokról, mondta az ATV-nek Szijjártó Péter külügyminiszter.

hirdetés

A következő vakcina-szállítmányban “egészen biztosan nem lesznek keleti vakcinák”. Mind a Szputnyik, mind a Sinopharm szállítói teljesítették azokat a szerződéseket, amelyeket korábban megkötöttünk – ezt mondta Szijjártó Péter az ATV kérdésére, hogy abban az 5 milliós vakcinaszállítmányban, amit még a meglévő 10 millión felül megrendelt a kormány, nyugati oltóanyagok lesznek-e, például Pfizer, vagy keletiek, Szputnyik és Sinopharm.

Szijjártó Péter azt is mondta, a jelenlegi tárgyalásaik az orosz közvetlen állami befektetési alappal, amely a Szputnyik gyártását felügyeli, illetőleg a Sinopharmmal arra korlátozódnak, hogy a leendő nemzeti oltóanyaggyárban e két oltóanyagot licenc alapján gyárthassunk. “De szállításról nincsen tárgyalás, a következő szállítmányon keleti vakcina egyáltalán nem lesz” – jelentette ki.

Számomra ez a minimális elvárás volt mindenkivel szemben, hogy legyen beoltva, ezt most hivatalossá is tettük a minisztériumban – jelentette ki a miniszter. A harmadik oltásra vonatkozó szabályozást egyelőre nem rendeltek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Arra a kérdésre, hogy Ausztriához hasonlóan tervezik-e a szigorítást, a kötelező oltás bevezetését, Szijjártó Péter úgy válaszolt: “ez egy állandó téma, de mi ezt egyelőre lezártuk azzal, hogy a munkáltatók számára megadjuk a lehetőséget arra, hogyha szeretnék a munkavállalóik számára előírni az oltás kötelezőségét, akkor erre most lehetőségük van a jogszabály szerint”.

(forrás: ATV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés