hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Szerdán Patika Nap!

Június 5-én, szerdán immár tizedik alkalommal szervezi meg a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a kamara megyei szervezetei és a Galenus Kiadó az Országos Patika Napot.

hirdetés

Az országszerte megtartott rendezvény országos megnyitóját ezúttal Jászárokszálláson tartják a Szent Margit Patikában (5123, Rákóczi út 9.) 9.30 órától. Az eseményt dr. László Erika, a gyógyszertár vezetője nyitja meg, majd többek között Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, prof. dr. Kovács Gábor, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet főigazgatója, dr. Éger István, az orvosi, dr. Hankó Zoltán a gyógyszerészi kamara elnöke, valamint dr. Cseh Ildikó országos tiszti főgyógyszerész köszönti a vendégeket.

Az országos megnyitó mini szimpoziumán egyebek mellett a dohányzásellenes programról, a gyógyszertárak népegészségügyi programban való részvételének jogi és hatósági aspektusairól, a mozgásszervi megbetegedések korszerű kezeléséről hallhatnak a jelenlévők.

A részletes program ide kattintva érhető el. 

Megnyitóünnepséget a jászárokszállási patika mellett egyébként az ország számos pontján tartanak; a központi téma mindenütt a mozgásszervi megbetegedés és a dohányzásellenes küzdelem lesz; a csatlakozó gyógyszertárakban mindenütt szűrővizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással várják az érdeklődőket

Budapesten az Ida Patikában (1075 Bp., Wesselényi u. 30.) 10 órától lesz vércukor-, testzsírszint- és légzésfunkció mérés, a megnyitót és a köszöntőket követően Nordic Walking bemutató Koltai András edzővel.

Az országos rendezvényen – a tavalyi kezdeményezést folytatva – a patikamúzeumok ugyancsak nyílt nap keretében várják a vendégeket. Programokat kínál az érdeklődőknek az Angyal Patikamúzeum (Sopron), az Arany Egyszarvúhoz Patikamúzeum (Kőszeg), a Fekete Sas Patikamúzeum (Székesfehérvár), a Katona József Múzeum, Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Múzeum (Kecskemét), a SOM Arany Sas Patikamúzeum (Budapest), a Sipőcz-Ház (Pécs), a Széchényi Patikamúzeum (Győr), illetve a Telekessy Patikamúzeum (Eger).

 

PharmaOnline
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés