hirdetés
hirdetés
2020. február. 27., csütörtök - Edina.
hirdetés

Személyes adatokat is lophattak az OGYÉI-től?

A gyógyszerészeti intézet honlapjának feltörésekor a betegek és a tisztifőgyógyszerészek személyes adatait, neveket, okiratokat, telefonszámokat, jelszavakat is ellopott a támadó a Népszava szerint.

hirdetés

Közöltek egy listát is az érintett adatok fajtájáról, illetve mennyiségéről. Ennek több ezer érintettje lehet a patika adatbázisban, ahonnan kikerülhetett gyógyszerészek neve, születési helye, ideje és a lakcíme. Kikerült a hírlevélre feliratkozók mintegy közel negyvenezernyi adata is nevek, címek mobilszámok, szerepelnek a veszteség listán a tisztifőgyógyszerészek email jelszava is.

A hackerek hozzáférhettek a mellékhatás bejelentő rendszerhez is, ahol betegek kórtörténetei, kezelési adatai és közelebbről meg nem határozott feltöltött dokumentumok voltak elérhetőek. 

Az "incidens" több ezer érintettjének megnyugtatására a közlemény megad egy kontakt személyt is, akitől mailben vagy telefonon lehet kérdezni, csakhogy a megadott elérhetőség egy vezetékes hivatali telefon, amit a munkaidőn kívül nem vesz fel senki, írja a Népszava.

(forrás: Népszava)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés