hirdetés
hirdetés
2020. június. 04., csütörtök - Bulcsú.
hirdetés

Szabad lesz az esemény utáni tabletta

Az Obama-kormány bejelentette, mindenki számára lehetővé teszi, hogy vény nélkül juthassanak hozzá a nem kívánt terhességet megakadályozó "esemény utáni" tablettához.

hirdetés

Az amerikai kormány korábban igyekezett korlátozni a tablettához való hozzáférés lehetőségét. A politikailag kényes kérdésben meghátráló Obama-adminisztráció lépése azt jelenti, hogy korhatár nélkül minden lány és nő megvásárolhatja a tablettát, amely a szexuális aktust követő 72 órában közel 90 százalékos biztonsággal megakadályozza a teherbe esést - ismertette a döntést kedden a The Daily Telegraph online kiadása.

A kormányzat a tabletta egészségügyi és társadalmi veszélyei miatt harcolt Edward Korman amerikai kerületi bíró döntése ellen. A több mint egy évtizede húzódó bírósági vitát lezárva az ügyészség most levélben értesítette Korman bírót, hogy az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hivatal visszavonja az ügyben benyújtott fellebbezését.

Az "esemény utáni" tabletta ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza, mint a szokásos fogamzásgátlók, de nagyobb adagban.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés