hirdetés
hirdetés
2020. július. 08., szerda - Ellák.
hirdetés

Stratégiai szövetség a Sanofi és a Medtronic között

hirdetés

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Sanofi és a Medtronic, melynek célja, hogy létrehozzanak egy nemzetközi együttműködést a diabétesz jobb és pontosabb megismeréséhez, mellyel a betegek több információhoz juthatnak a betegség okairól, annak hatékony kezeléséről, és lehetséges veszélyeiről. 

A megállapodás két fő prioritása a gyógyszer- és eszközportfolio, valamint a hatékony terápiát segítő szolgáltatások fejlesztése. Az előbbi fő célja olyan egyszerűen használható és a betegek számára olcsón beszerezhető terápiás segédeszközök (pl. inzulinpumpa, vércukormérő) fejlesztése, amelyek jól kiegészítik a Sanofi termékeivel végzett antidiabetikus kezelést. Az utóbbi olyan szolgáltatásokat takar, amelyek a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők számára megkönnyítik a mindennapos kezelést, és ezáltal javítják az adherenciát, vagy segítik például az orális kezelésről inzulinterápiára történő átállást.

A megkötött szövetség egy nyitott innovációs modellen alapul, amelynek előnye, hogy a felek maximálisan ki tudják aknázni a rendelkezésre álló emberi- és pénzügyi erőforrásokat. Természetesen a megjelölt két fő prioritáson túl az esetleges alternatív kutatási területeken más együttműködési lehetőségeket sem zárnak ki.

Pascale Witz, a Sanofi stratégiai fejlesztéseiért felelős alelnöke elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy az inzulin csak egy elemét jelenti a teljes kezelési folyamatnakA cukorbetegek életében nincsenek gyógyszermentes napok, az állandó odafigyelés pedig komoly terhet jelent a betegek számára. A nem megfelelő terápiás együttműködés az optimális kezelés legfőbb akadálya.

Omar Ishrak, a Medtronic elnök-vezérigazgatója nyilatkozatában megerősítette kollégája elképzeléseit. A cukorbetegség előfordulásának aránya évről évre emelkedik, mindez folyamatosan növeli az ellátó rendszer terhelését és költségeit, valamint emberek millióinak életét nehezíti nap, mint nap. A megkötött együttműködés új technológiák és eddig még ismeretlen stratégiák kidolgozására ad lehetőséget. Elmondása szerint a Medtronic elkötelezett híve az 1. típusú cukorbetegség új megközelítésből történő kezelésének, melytől egyedülálló kutatási eredményeket várnak elfogadható költségráfordítás mellett.

 A vállalatok elképzelése szerint egységesítik majd terápiás rendszereiket, felhasználva a Sanofi inzulin portfólióját és gyógyszerkutatási szakértelmét, valamint a Medtronic vércukormérésre alkalmas eszközeit. Közös cél azon 2. típusú diabéteszben szenvedők esetében előrelépést elérni, akiknél az inzulin injekciók sem nyújtanak megfelelő eredményt a vércukorszint elfogadható szinten tartásában.

 

 

(forrás: WorldPharmaNews)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés