hirdetés
hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Segítséget kapnak a kis forgalmú patikák

Segítséget kapnak egy tavaly decemberben megjelent kormányrendelet szerint a kis forgalmú gyógyszertárak – mondta a VG-nek Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

hirdetés

A jövőben a vissza nem térítendő működési célú támogatást olyan, az adott települést egyedül ellátó kis vidéki gyógyszertár is igényelheti, amelyiknek a tárgyévet megelőző január 1-je és június 30-a között elszámolt, közfinanszírozott gyógyszerek forgalmazásából származó árréstömege nem haladja meg az eddigi 8 millió forint helyett a 9 milliót – írja a VG. Az összeghatár módosítását az MGYK kezdeményezte.

Az elnök szerint a változást az indokolta, hogy több – egyébként a működési feltételei alapján támogatásra szoruló – gyógyszertár az elmúlt években bekövetkezett változások miatt az eddig hatályos kondíciók mellett elvesztette volna jogosultságát a támogatásra. De emellett a kamara már korábban a gyógyszerbiztonsági validálásért vényenként elszámolható szolgáltatási díj emelését is kezdeményezte.

Ugyanakkor a mostani módosítás a vényenként elszámolható szolgáltatási díjak átfogó rendezése helyett a működési célú támogatásra koncentrálódott, az adott települést egyedül ellátó legkisebb, 350-400 gyógyszertár esetében hoz csak változást – mondta Hankó Zoltán. A rendeletet úgy módosították, hogy a támogatásra jogosult gyógyszertárakat kivették a vénydarabszám függvényében sávosan meghatározott szolgáltatási díjra jogosultak köréből, és támogatott vényenként egységesen 80 forint szolgáltatási díjat határoztak meg számukra.

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés