hirdetés
hirdetés
2021. április. 14., szerda - Tibor.
hirdetés

Richter-vezér: Legyen magyar gyógyszer védjegy!

A járványhelyzet hatással volt a vevőkre, egyebek közt azért, mert csökkentek az orvos-beteg találkozások, mondta az InfoRádió szerint Orbán Gábor vezérigazgató, aki semmi jóra nem számít.

hirdetés

A gyógyszeripart sem kerülte el a koronavírus-járvány gazdasági hatása, itt is jelentkeztek a kihívások, bár sok esetben kevésbé, mint más szektorokban – mondta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Orbán Gábor a Világgazdaság “Válság után – a hazai vállalatok kihívásai és lehetőségei” elnevezésű konferenciáján. Videó előadásában azt is mondta, nehéz még megítélni, hogy az otthoni munkavégzés milyen hatással volt a termelékenységre.

"A fluktuáció csökkentése egyértelműen a termelékenység javítása irányába hatott, de említhetném még a munkába járás idejének megspórolását is" – sorolta a pozitívumokat a vezérigazgató. Ugyanakkor a járvánnyal járó stressz, bizonyos képzések, tréningek elmaradása, a gyermekgondozással kapcsolatos újonnan felmerült kérdések kihívás elé állították a dolgozókat és a szervezetet is.

Az InfoRádió beszámolója szerint beszélt a hazai gyógyszeripar jövőbeli támogatásának lehetőségéről is.

"Nagyon hasznos lenne a magyar gyógyszer védjegy támogatása is az élelmiszerekéhez nagyon hasonlóan"  – mondta Orbán Gábor. A Richter vezérigazgatója jelezte, az elmúlt időszak megmutatta, hogy nemzetbiztonsági szempontból is milyen fontos, hogy Magyarországon jelentős gyógyszergyártói kapacitás jött létre, amivel biztosítható a hazai betegek ellátása.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés