hirdetés
hirdetés
2020. április. 04., szombat - Izidor.
hirdetés

Rétvári: Csak biztonságos gyógyszert lehet kapni

A gyógyszertárakban csak biztonságos gyógyszert lehet vásárolni, szemben az Internettel – vélekedett egy interjúban az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

hirdetés

Magyarországon a hivatalos kereskedelembe hamis gyógyszer még nem került. A gyógyszertárakban a biztonság 100 százalékos, ezért is ajánlott ott vásárolni – mondta el meglátását Rétvári Bence az M1 aktuális csatornán.

Az Interneten ugyanakkor megjelentek a hamis készítmények, amelyek valójában más hatóanyagot tartalmaznak. Olyan készítményt is kínálnak, amely vényköteles lenne, továbbá az egészségre veszélyes szerek is előfordulnak – fűzte hozzá a politikus, majd arról beszélt, hogy ezért is fontos, hogy a hamis gyógyszerek elleni szabályozást szigorították, és a különböző hatóságok is hatékonyabban léphetnek fel.

Az államtitkár példaként említette, hogy a hamis készítményeket kínáló honlapokat elérhetetlenné teszik, továbbá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján közzétették a már ismert hamis készítmények listáját.

A kórházi adósságállomány kezeléséről az államtitkár elmondta, hogy a kormánynak és a kórházszövetségnek is megvannak a tervei. Remélhetőleg az év második felében elkészül a kórházi gazdálkodást átalakító jogszabály – fogalmazott Rétvári Bence.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés