hirdetés
hirdetés
2020. április. 09., csütörtök - Erhard.
hirdetés

Rendkívüli állapot Washingtonban a kanyarójárvány miatt

Washington állam kormányzója bejelentette a rendkívüli állapotot, miután több tucat új kanyarós megbetegedést regisztráltak Clark megyében, amelyben az állam legalacsonyabb oltási hajlandóságát mérték, írja a 24.hu.

hirdetés

Jay Onslee kormányzó úgy fogalmazott, a járvány rendkívüli közegészségügyi kockázatot jelent, amely könnyedén szétterjedhet az egész államban, így az állam mozgósít minden egészségügyi erőforrást, ami segíthet a betegség mielőbbi megállításában, ha pedig ez nem elég, további államoktól is segítséget kérnek majd.

A Clark megyei közegészségügyi intézet már most harminc kanyarós betegről tud, akik mind január elseje óta lettek betegek, és még kilencről, akik kanyarógyanúval jelentkeztek. A betegek közül huszonhatan nem voltak beoltva a betegség ellen, huszonegyen egy és tíz év közötti gyerekek, egy nagykorú betegről tudnak, a többiek pedig tizenegy és tizennyolc év közöttiek. Az állam kiadott egy listát a nyilvános helyekről, ahol a fertőzöttek megfordultak, ezek között számos iskola és templom található, de nagyáruház és repülőtér is van a listán. Hogy a betegség nem tiszteli a megyehatárokat, azt az is bizonyítja, hogy a Seattle-nek is otthont adó King megyében is találtak már kanyarós beteget, egy ötvenes éveiben lévő férfit kórházban kezelnek.

Clark megyében egyébként a legalacsonyabb a beoltottság aránya az egész államban, írja a lap.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés