hirdetés
hirdetés
2021. február. 28., vasárnap - Elemér.
hirdetés

Remdesivir: a Richter folytatja a kutatásokat

A Richter továbbra is folytatja a remdesivirrel kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységét – reagált az Index értesüléseire a gyógyszergyár, amely újabb állami megrendelést kaphatott.

hirdetés

Újabb megrendelést kaphatott a Richter, ugyanis gőzerővel gyártják a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszert – értesült az Index. Forrásaink szerint a tavasszal megrendelt 3000 beteg kezelésére elegendő mennyiség után ennek közel kétszeresére, 5000 betegnek elegendő gyógyszer gyártására kaptak megrendelést.

A gyógyszergyárnak több kérdést is küldtek az ügyben – valóban így van-e, milyen ütemben gyártanak, mekkora mennyiséget gyártottak eddig le –, de egy szűkszavú kommenten túl nem kívántak érdemben reagálni, ugyanakkor nem is cáfolták az értesülést.

A Richter továbbra is folytatja a remdesivirrel kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységét, mely tevékenység továbbra is élvezi a kormányzatnak a támogatását – válaszolta a portál megkeresésére Beke Zsuzsa, a cég kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés