hirdetés
hirdetés

Régiós vezető a Richter a K+F európai listán

Magyarországi székhelyű gazdasági társaságok közül egyedüliként a Richter Gedeon került fel az Európai Bizottság által összeállított EU Top 1000-es K+F listára.

hirdetés

A társaság – amely 2013-ban mintegy 42 milliárd forintot költött kutatás-fejlesztésre – az előkelő 166. helyet foglalja el az összesített rangsorban és a gyógyszeripari vállalatok „külön versenyében” a 19. helyen végzett – írja közleményében a cég. A közép-kelet európai régióból a Richteren kívül egyetlen cég sem került be az első kétszázba.

Az Európai Bizottság december elején állította össze azoknak a gazdasági társaságoknak a rangsorát, amelyek az Európai Unióban a legtöbb pénzt költik kutatási és fejlesztési programokra. Az eredményekből kiderül, hogy a legnagyobb K+F „költő” cégeket Nagy-Britannia, Németország és Franciaország adja. Az Európai Bizottság a lista összeállításakor a világ 2500 legnagyobb K+F költő cégét vette alapul, amelyek között Magyarországról egyedüliként a Richter Gedeon kapott helyet.

Az eredeti gyógyszermolekulák kutatása és az innováció az 1901-es megalapításától fogva stratégiai jelentőséggel bír a társaság számára. Mára a Richter Gedeon 1000 főt meghaladó kutató-fejlesztő bázissal Közép-kelet Európa legjelentősebb gyógyszeripari kutatási központjává fejlődött. A gyógyszerkutatás és fejlesztés három stratégiai irányt ölel fel: az eredeti készítmények kutatását, a biotechnológiai tevékenységet, valamint a generikus gyógyszerek fejlesztését. Eredeti gyógyszerkutatásunk hagyományosan a központi idegrendszer betegségeiben hatékony gyógyszerek felfedezésére és kifejlesztésére irányul – fogalmaz a Richter közleménye.

(forrás: Richter Gedeon Nyrt.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés