hirdetés
hirdetés

Patikanap: középpontban az allergia

Másfél évtizede június első szerdája a patikákról szól: idén a 14. Országos Patikanap középpontjában az allergia áll.

hirdetés

A Patikanap olyan nyílt nap, ahol a nagyközönség közelebbről megismerheti a gyógyszertárakban dolgozók felelősségteljes munkáját és az egészségügyben betöltött fontos szerepét. Ehhez a naphoz kapcsolódóan indul el minden évben az a szakmai program is, amely az azt követő hónapokban – egészen a következő év júniusának első szerdájáig – a gyógyszerészek népegészségügyi aktivitásának fókuszába kerül, közli a Patikapénztár.

Idén a 14. Országos Patikanap középpontjában az allergia áll: az urbanizációs ártalmakra, az allergén tényezők kiküszöbölésének lehetőségeire, illetve a már kialakult allergiás tünetegyüttesre ható korszerű terápiákra koncentrálnak a gyógyszertárak, az egészségügyi szakemberek.

Az Országos Patikanap témája:
A gyógyszerész szerepe az allergiás megbetegedések megelőzésében és kezelésében.

Az ünnepélyes megnyitó helyszíne:
Pharmagita Gyógyszertár (4028 Debrecen, Víztorony utca 11. – Víztorony utcai lakótelep)

Időpontja:
2017. június 7. (szerda), 9:30 óra

A megnyitón köszöntőt mond Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, valamint a gyógyszerészeti szervezetek országos és helyi képviselői. Az orvos-gyógyszerész találkozó keretében szakmai konferenciát szerveznek, ahol vezető allergológusok és egyetemi szakemberek közreműködésével a Patikanap szakmai témájában hangzanak el továbbképző és programadó előadások. A Magyar Gyógyszerészi Kamara a szakmai programokat a Magyar Gyógyszerésztudományi Társasággal és a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karával közösen szervezi, írják honlapjukon.

Az orvos-gyógyszerész találkozó helyszíne:
Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar nagy előadóterme (4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.).

Kezdési időpontja: 11:00 óra.

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés