hirdetés
hirdetés
2020. július. 06., hétfő - Csaba.
hirdetés

Pálinka helyett immár kézfertőtlenítőt gyártanak

A gyógynövény alapú gyógyhatású készítmények, kozmetikumok és a kiváló minőségű pálinka után immár alkoholos kézfertőtlenítőket is gyárt egy családi cég, írja a Magyar Nemzet.

hirdetés

Jókora, ezerliteres tartályokban áll az alkoholos kézfertőtlenítő a Gradiens Kft. perbáli üzemében. Akár így, „lábon” eladhatnák a gélt, mégpedig extra haszonnal, annyian érdeklődtek náluk, miután híre ment, hogy a járvány egyik slágercikke nagy mennyiségben készül a Zsámbéki-medence északi csücskében. A cég alapítói, Keve Tibor és felesége, Szenttornyai Andrea 1990-ben gyógynövényi alapú gyógyhatású készítmények fejlesztésére és gyártására hozták létre a társaságot. Keve Tibornak – aki negyed századon át dolgozott a Richter gyógyszergyárnál, és ez idő alatt több mint kilencven szabadalom, köztük a Panangin megalkotásában is aktívan részt vett – a cél azonban mindig is a kiváló minőségű termékek fejlesztése és a tisztességes megélhetés biztosítása volt. S nincs ez másképp most sem, amikor már a két fia, a közgazdász Zoltán és a jogász végzettségű Tibor vezeti a társaságot. A cég 2014 óta Keve Manufaktúra márkanév alatt pálinkafőzéssel is foglalkozik, nekik azonban ebben is a színvonal az első.

– Minőséget kínálunk megfizethető áron, nevezhetnénk ezt akár az ars poeticánknak, amiből nem engedünk – mondja Keve Tibor, az idősebb fivér. A fiatalabbik, Keve Zoltán pedig hozzáteszi: – A terméken rajta van a családunk neve, ez pedig kötelez. Szilárd etikai elveink szerint mindig is a fenntartható üzleti modell volt a célunk, az, hogy a következő generációk is tovább vihessék a céget. Ehhez viszont hosszú időn át kell jól és jót csinálni. Szerintem ennek a gondolkozásnak és az elmúlt harminc évben tanúsított vállalkozói magatartásunknak is köszönhetjük, hogy viszonylag könnyen be tudtuk indítani a kézfertőtlenítő gyártását, be tudtuk szerezni az ehhez szükséges alkoholt, flakont, kupakot, címkézőgépet, és le tudtuk gyártatni a címkéket is – vélekedik.

Ami nem volt azért olyan egyszerű, hiszen nemcsak a kézfertőtlenítő, de lassan a gyártásához, csomagolásához szükséges alapanyagok is hiánycikknek számítanak. Mégis, az ötlet megszületését követően pár nap múlva készen volt a gél, két hétre rá pedig megindult a termelés is. A leghosszabb időbe az ilyen jellegű termékeknél kötelező biocidengedély beszerzése telt, de az egyszerűsített eljárásban megkapták a 180 napos engedélyt, és már úton van a végleges engedélyezés is. Mint ifj. Keve Tibor fogalmaz, itt is megmutatkozott a kisvállalkozások nagy előnye, hogy rugalmasan és gyorsan tudnak alkalmazkodni a változó piac igényekhez. Az idő rövidsége miatt ugyanakkor egyelőre nem tudták teljesen automatizálni a gyártást: a nagy tartályokból félautomata gépekkel töltik meg az 500, illetve 200 milliliteres műanyag flakonokat.

A Magyar Nemzet írása.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés