hirdetés
hirdetés
2022. december. 08., csütörtök - Mária.
hirdetés

Orvosolták a kereskedők panaszát is

Az egészségügyi törvények legújabb módosítócsomag-tervezetét ismerteti a Napi.hu – van benne a spermagyűjtéstől, az ambuláns lapon és az elektronikus szolgáltatási téren át a mozgóbérig minden...

hirdetés

Egészségügyi bírság fenyegeti az engedélyköteles tevékenységet engedély nélkül végzőket, módosul a menzaminősítés és ellenőrzés szabályozása, szigorodik az elektronikus cigaretta használata és ismét változhat a gyógyászati segédeszköz forgalmazás rendje, tovább az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) működtetését megalapozó adatkezelési szabályokat is tartalmazza a tervezet – ad rövid ízelítőt bevezetőül a lap.

Az EESZT részben egyfajta hírportál lesz az ágazatban dolgozók számára. A hírek mellett közhiteles törzsadatokat is publikál, ezeket akár hitelesítési dokumentummal együtt letölthetik az arra jogosultak. Emellett egykapus jelentésküldési rendszert biztosít, a háziorvosok és szakorvosok közvetlenül elérhetik a betegeik betegútjára, intézményi ellátására vonatkozó dokumentumait – emlékeztetnek a napi.hu-n.

A jogszabálytervezet – amelynek teljes szövege innen tölthető le  – arról is rendelkezik, hogy nem lép életbe az a szabály, amely (a támogatott)  gyógyászati segédeszközkereskedelemből kiszorította volna  a nagykereskedőket – a korábbi tiltakozásokról itt olvashat.

(forrás: napi.hu, kormany.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés