hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Orvoslátogató tervelte ki a tb-csalást

A hazai egészségbiztosítás történetének eddigi legnagyobb csalását egy orvoslátogató tervelte ki, és kereste fel ötletével az orvosokat – írja a Magyar Nemzet.

hirdetés

Több mint tízezer fiktív vényt állított ki az a tizenhárom orvos, akik ellen vádat emelt az ügyészség az eddig legnagyobb tb-csalási ügyben.

A hazai egészségbiztosítás történetének eddigi legnagyobb csalását egy orvoslátogató tervelte ki, és kereste fel ötletével az orvosokat – írja a Magyar Nemzet. Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: egyetlen ember áll a csalássorozat csúcsán. A vád szerint egy, az orvosoknak az újdonságokról, változásokról, a gyógyszergyárak termékeiről szakmai tájékoztatást adó orvoslátogató ötlötte ki és szervezte meg a csalássorozatot. A vádlottak több mint egymilliárd forinttal károsították meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt (OEP).

A vádirat szerint 2008 januárja és 2010 májusa között az ország minden pontján, de főként Budapesten és környékén működő kórházakban dolgozó orvosok állítottak ki, a betegek adataival visszaélve fiktív vényeket speciális kötszerekre, amelyek felhasználását fiktív bizonylatokkal igazolták. Végül 24 ember, köztük 13 orvos ellen emeltek vádat különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt, két kivétellel valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását kérték. Öt orvos esetében az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy mellékbüntetésként tiltsa el őket foglalkozásuk gyakorlásától.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés